New House, Suffolk

In 2005 Charles Morris was commissioned to design a new house for a large estate in Suffolk whose principal house had previously been divided into flats.

He identified a site which related well to the Home Farm buildings and which created the opportunity to extend the historic parkland.

The house sits confidently in this new parkland setting with a central chimney stack over its 3 storey form. The principal accommodation is at first floor level as a Piano Nobile to make the most of the long Suffolk views. The walled garden and entrance court form an integral part of the building, creating a firm edge in the landscape so that sheep can graze right up to the walls.

Charles also designed the interior fittings and finishes and some pieces of furniture. This house was built before the founding of Hoare Ridge & Morris.