New Wing and Alterations, Berkshire

This project involved replacing the service wing of a 1920s house in Berkshire with a two storey link and cross wing. The new wing provides additional guest accommodation and a home office, reached by an external stair, over an enlarged kitchen and a large family room.

The kitchen was previously crammed into a north-facing room at the end of the house. The new link extends the kitchen into a series of open rooms and spaces for daily life, distinguished only by different floor finishes and ceiling treatments. These spaces allow the house to expand and contract depending on the numbers of family and guests.

The project also involved alterations to the existing house to open up congested routes between rooms and to improve circulation. Detailed design of joinery was required throughout the house.

Charles Morris and Ted Ridge worked on this project, which was completed in 2006.